Nordjyske Bank vil købe hele Nørresundby Bank

Nordjyske Bank har torsdag fremsat et købstilbud på alle aktier i Nørresundby Bank, der også har modtaget et bud på de resterende aktier fra sin hovedaktionær, Spar Nord, hedder det i en fondsbørsmeddelelse.

Bestyrelsen i Nørresundby Bank anbefaler enstemmigt sine aktionærer at takke ja til tilbuddet.

For hver aktie i Nørresundby Bank tilbyder Nordjyske Bank 335 kroner og én aktie i Nordjyske Bank.

Det svarer med torsdagens lukkekurs til en samlet pris 446 kroner per aktie i Nørresundby Bank.

- Med en sammenlægning af de to banker opnår vi det, som jeg ved, vores kunder efterspørger, nemlig en rendyrket og stærk lokalbank i Nordjylland, siger bestyrelsesformand i Nordjyske Bank, Hans Jørgen Kaptain, i fondsbørsmeddelelsen.

- De to banker har et usædvanligt godt strategisk match - både i forhold til den geografiske dækning, vores stærke fokus på de nordjyske kunder og solide markedskendskab, siger han.

Spar Nord fremsatte 8. december et tilbud på de resterende aktier i Nørresundby Bank, der lød på 309 kroner kontant og to aktier i Spar Nord per aktie i Nørresundby Bank.

Med torsdagens lukkekurs svarer det tilbud lige nu til samlet 424 kroner.

Spar Nord sidder på over 50 procent af aktierne i Nørresundby Bank, og banken fremsatte sit tilbud for at forhindre den oprindelige plan om en decideret fusion mellem Nordjyske Bank og Nørresundby Bank.

Spar Nord har - med de nuværende regler - til gengæld blot 11 stemmer til generalforsamlingerne, og derfor har Spar Nord stillet forslag om at ophæve stemmeretsbegrænsningerne.

Det skal aktionærerne tage stilling til ved en ekstraordinær generalforsamling i Nørresundby Bank 15. januar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip