Nordkorea forbereder retssag mod amerikanske turister

Skrevet af admin

30/06/2014

Mest læste i dag

To amerikanske turister, der er tilbageholdt i Nordkorea, står over for en retssag, hvor de tiltales for forbrydelser imod staten.

Det beretter det statslige nyhedsbureau i det lukkede land, KCNA, mandag.

- Deres fjendtlige handlinger blev bekræftet af beviser og deres egne vidneudsagn, skriver nyhedsbureauet.

- Den relevante myndighed fortsætter efterforskningen og forbereder at stille dem for retten på baggrund af de allerede bekræftede sigtelser, lyder det.

Der er tale om de to amerikanske statsborgere Jeffrey Fowle og Matthew Miller, som nu er tiltalt og risikerer hårde straffe.

24-årige Matthew Miller blev anholdt i april, efter at han angiveligt rev sit visum i stykker og krævede asyl i den kommunistiske stat.

Jeffrey Fowle ankom til Nordkorea i slutningen af april og blev anholdt, da han efter sigende efterlod en bibel på et hotelværelse.

Også Kenneth Bae, der er amerikansk statsborger og kristen missionær, er tilbageholdt i Nordkorea. Han blev anholdt i november 2012 og er siden blevet dømt til 15 års hårdt arbejde for undergravende virksomhed mod staten.

I august sidste år blev han indlagt på et hospital. Han var alvorligt syg efter at have tabt sig 22 kilo efter måneder med hårdt tvangsarbejde. I dag befinder Kenneth Bae sig angiveligt i en af Nordkoreas hårdeste arbejdslejre trods protester fra øverste politiske sted i USA.

En række udlændinge - en del af dem missionærer - er tidligere blevet tilbageholdt i Nordkorea.

Nogle af dem har fået tilladelse til at rejse hjem, mens andre lider en hårdere skæbne og en uvis fremtid i det berygtede land.

/ritzau/Reuters