Nordkorea truer: USA sender flere krigsskibe til Japan

USA vil sende yderligere to skibe til Japan for at kunne stå imod truslen fra Nordkorea og landets "provokerende" handlinger, fortæller den amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel.

- Som svar på Pyongyangs mønster af provokerende og destabiliserende handlinger, herunder de seneste missilaffyringer i strid med resolutionerne fra FN's Sikkerhedsråd, kan jeg i dag annoncere, at USA planlægger at sende yderligere to Aegis ballistiske missilforsvarsskibe til Japan inden 2017, siger Hagel under et pressemøde i Tokyo.

Her havde han været til møde med sin japanske kollega.

De to skibe vil tilslutte sig det amerikanske missilforsvar i Japan, der allerede består af fem skibe.

Lørdag kom det frem, at Japan skulle have givet en destroyer i Det Japanske Hav ordre til at nedskyde missiler, der bliver affyret fra Nordkorea, og som havner i japansk luftrum i de kommende uger.

Det sker, efter at Nordkorea har testaffyret to ballistiske mellemdistanceraketter, der er i stand til at ramme Japan.

Forsvarsminister Itsunori Onodera gav ordren torsdag, men den er først blevet offentliggjort senere, da japanerne i den forløbne uge har ført forhandlinger med Nordkorea for første gang i mere end et år.

Forhandlingerne har ikke ført til resultater, men der er enighed om, at de skal fortsætte.

Den japanske ordre gælder frem til 25. april.

Nordkorea har også testet flere kortdistance-missiler, og både Japan og Sydkorea har opfordret styret i Pyongyang til at stoppe testaffyringerne.

Magtdemonstrationen sker formentlig som reaktion på Sydkoreas fælles militærøvelser med USA, der begyndte i slutningen af februar og varer indtil midten af april.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip