Nordkoreas diktator bliver væk fra vigtig jubilæum

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, er fredag tilsyneladende blevet væk fra et vigtigt jubilæum, der markerer 69-års-dagen for dannelsen af det regerende nordkoreanske arbejderparti.

Ifølge det statslige nyhedsbureau KCNA står diktatoren således ikke på listen over de gæster, der tager på en årlig pilgrimsfærd til mausoleet i hovedstaden Pyongyang, hvor resterne af hans far, Kim Jong-il, og farfar, Kim Il-sung, ligger.

Der er dog blevet lagt blomster ved statuerne af de to tidligere diktatorer, og på buketterne står ifølge KCNA Kim Jong-uns navn.

Det er meget usædvanligt, at statslederen ikke dukker op til en så vigtig markering i det lukkede land. Siden han overtog magten efter sin far i 2011, har han hvert år deltaget i ceremonien.

Der har dog i ugevis været rygter om, at Kim Jong-un, der angiveligt er 30 eller 31 år, er syg. Tv-billeder har tidligere vist, at diktatoren har været dårligt gående. Han har således ikke vist sig offentligt, siden han var til en koncert i Pyongyang den 3. september.

Sydkorea, der overvåger sin nordlige nabo meget nøje, tvivler imidlertid på, at der har været et kup i Nordkorea.

- At dømme efter rapporter om Kim Jong-uns lederskab ser det ud til, at han regerer på normal vis, siger Lim Byeong-Chul, der er talsmand for genforeningsministeriet.

Medier i både Nord- og Sydkorea har den seneste tid omtalt Kim Jong-uns helbred, efter at tv-optagelser har vist, at den nordkoreanske leder halter og støtter sig til en krykke.

Det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap skrev i september, at Kim Jong-un helt usædvanligt udeblev fra en ceremoni i landets folkeforsamling.

I juli viste han sig offentligt 24 gange, i august 16 gange, men kun én gang i løbet af september, viser en optælling, som CNN har lavet.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip