Nordlys rammer Danmark i nat

Det sker sjældent, men de to næste nætter har danskere flere steder i landet mulighed for at se nordlys, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) på sin hjemmeside.

Ifølge DMI's vagtchef, Jesper Eriksen, afhænger oplevelsen for at se nordlys meget af vejret, men der skulle være gode muligheder, vurderer han.

- Natten til fredag bliver tør og i perioder klar. Der kan dog dannes tåge flere steder, men den ligger typisk i lavninger. Løsningen er derfor: Søg mod nærmeste højdepunkt i landskabet.

- Natten til lørdag er udsigten stort set enslydende. Dog ser skyer ud til at lukke himlen over Bornholm og måske endda det østligste Sjælland. Det blæser også mere natten til lørdag, så tågen er formentlig mindre udbredt, siger Jesper Eriksen.

Muligheden for nordlys er opstået, da der tirsdag og onsdag eksploderede solpletter på solen. Det har slynget milliarder tons såkaldt glødende gas ud i rummet.

Når gas-skyerne rammer Jordens magnetfelt og atmosfære, opstår muligheden for nordlys. Hvis der er tale om et større soludbrud, kan nordlyset nå helt ned til Danmark.

DMI oplyser, at man skal stille sig et sted der er så mørkt som overhovedet muligt og med en fri og mørk nordlig horisont for at kunne se nordlys. Det er næsten umuligt, at se nordlys fra en bymæssig bebyggelse på grund af lysforurening, oplyser DMI.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip