Nordmænd køber Fitness World i milliardhandel

Fitness World, der har 450.000 medlemmer i Danmark, bliver overtaget af den norske kapitalfond FSN i en handel, der vurderes at have en værdi på over to milliarder kroner.

Det skriver Berlingske.

Stifteren af den største fitnesskæde i Danmark, Henrik Rossing, står til at blive milliardær på handlen, og han kommer til at beholde en mindre aktiepost i selskabet og vil fortsat have indflydelse på beslutningerne i Fitness World.

Salget er resultatet af flere forsøg på at finde en køber til virksomheden.

- Første gang, vi kiggede på at få en ny ejer ind, var for et par år siden. Vi kunne se, at vi ikke længere kunne klare finansielt at forsætte med den vækst, som vi gerne vil. Dengang lykkedes det ikke, og i november sidste år satte vi salgsprocessen i gang igen, siger Henrik Rossing til Berlingske.

Ifølge Rossing var flere andre interesserede i at købe Fitness World, der blev stiftet i 2005.

Hverken kapitalfonden eller Henrik Rossing vil afsløre, hvor meget FSN Capital betaler for at overtage aktiemajoriteten i Fitness World, og det er heller ikke klart, hvor mange aktier, fonden præcist kommer til at sidde på.

Frederik Aakard, partner i corporate finance-huset Audon, vurderer, at Fitness World kan have kostet op mod 2,5 milliarder kroner.

- Fitness World har vundet markedsandele og har haft et godt momentum de senere år. Min vurdering er, at virksomheden er handlet til cirka otte til ti gange driftsindtjeningen, altså omkring 2,2-2,4 milliarder kroner, siger Frederik Aakard til Berlingske.

FSN Capital ejer i forvejen blandt andet Lagkagehuset i Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip