Norsk kvinde er rask efter ebola-angreb

Den norske kvinde, der blev smittet med ebola i Vestafrika, er efter behandling på Ullevål sygehus rask igen, fortæller hun selv på et pressemøde i Oslo.

- Jeg er glad for, at jeg blev evakueret hurtigt og problemfrit, forklarer Silje Lehne Michaelsen, der arbejdede i Sierra Leone for Læger uden Grænser.

Hun takker for den behandling, som hun har fået på hospitalet siden sin indlæggelse den 7. oktober.

Hun arbejdede som sundhedsarbejder på et hospital i byen Bo i Sierra Leone, og her fulgte hun spredningen af ebola i den vestafrikanske stat.

- Jeg sad i tre måneder og så ebolaen komme nærmere min by og mit hospital, og at den spredte sig i landet. Jeg så også den totalt fraværende internationale respons og tænkte hver dag: "I dag bliver det endnu vanskeligere at stoppe epidemien end det var i går", fortæller hun.

Tidligere på dagen meddelte Ullevål sygehus, at Silje Lehne Michaelsen var udskrevet fra højsmitteisolation.

Hun blev allerede dagen efter, at hun havde fået konstateret ebola i Sierra Leone, fløjet til Norge for at komme under intensiv behandling.

Hospitalet har ikke oplyst, hvordan man har behandlet hende.

Over 4000 mennesker i Sierra Leone, Liberia og Guinea har mistet livet uden den seneste ebola-epidemi. Over halvdelen af de smittede i Vestafrika dør af virussygdommen.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip