Norsk kvinde med ebola er landet i Oslo

Flyet med den ebolasmittede norske kvinde er landet i Gardermoen Lufthavn i Oslo kort efter klokken 12 tirsdag middag.

Flere ambulancer er kørt frem for at hente kvinden, som ankom til den militære del af lufthavnen. Kvinden, som blev smittet som udsendt for Læger uden Grænser i Sierra Leone, er i total isolation og skal nu overflyttes til Oslo Universitetshospital.

På grund af smittefaren er hjemtransporten foregået med højeste sikkerhedsberedskab. Kvinden blev mødt af sundhedspersonale i gule sikkerhedsdragter, og hun blev fløjet hjem fra Freetown i Sierra Leone i et specialfly, som Læger uden Grænser har lejet af de amerikanske myndigheder.

Den smittede norske kvinde arbejdede for Læger uden Grænser i Sierra Leones næststørste by, Bo, og blev søndag diagnosticeret med ebola.

Det er endnu uklart, hvordan kvinden blev smittet, og det skal Læger uden Grænser nu undersøge. For eksempel skal det undersøges, om kvinden kan være blevet smittet, mens hun har taget sin sikkerhedsdragt af eller på.

- Vores folk i Sierra Leone gør alt, hvad de kan for at finde frem til, hvordan hun er blevet smittet. Vi skal undersøge, om der er sket en fejl, eller om vores rutiner og procedurer ikke har været gode nok, siger organisationens generalsekretær, Anne Cecilie Kaltenborn, til NRK.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip