Norsk udenrigsminister søger dækning fra Gaza-raketter

Flere raketter fra Gaza skal have slået ned tæt på en restaurant i den israelske by Ashkelon, hvor den norske udenrigsminister, Børge Brende, holder møde med sin israelske kollega, Avigdor Lieberman, skriver NRK.

De to udenrigsministre er tilsyneladende uskadte og har søgt tilflugt i restaurantens sikreste rum.

NRK skriver, at der lød to kraftige brag kun få hundrede meter fra, hvor Brende og Lieberman befandt sig.

Ashkelon ligger nord for Gazastriben omkring 75 kilometer sydvest for Jerusalem.

Ifølge NRK har den israelske udenrigsminister vist Børge Brende rundt i byen, hvor de blandt andet har besøgt et sygehus. Herefter satte de sig ind på restauranten for at holde møde, da raketterne begyndte at regne ned over området.

Børge Brende er i Israel for at få begge parter i konflikten til at indgå en våbenhvile. Tirsdag forsøgte Egypten at mægle en våbenhvile, men forslaget faldt til jorden, da Hamas afviste udspillet fra egypterne.

Den norske udenrigsminister ankom til Tel Aviv tirsdag, og senere onsdag går turen til Ramallah på Vestbredden, hvor Brende skal føre politiske samtaler med palæstinenserne.

Over 200 mennesker har mistet livet, siden Israel indledte sine bombardementer af mål i Gazastriben for ni dage siden. Tusindvis af mennesker er på flugt fra luftangrebene.

Det israelske militær rådede sent tirsdag aften over 100.000 beboere i den nordlige del af Gazastriben til at forlade deres boliger inden onsdag morgen klokken otte.

Advarslen, der blev givet i indtalte telefonbeskeder, skal forhindre, at civile kommer til skade i forbindelse med de israelske angreb.

/ritzau/

 

Dagens Gossip