Norsk verdensmester i skak: Jeg er glad og beæret

Det var en stolt norsk verdensmester, der mødte pressen efter at have vundet VM i skak. Magnus Carlsen var ikke mindst stolt over at have besejret den forsvarende og femdobbelte verdensmester, Viswanathan Anand, i finalen. Endda på dennes hjemmebane i Indien.

- Vishy (Anand, red) har været verdensmester længe og er en af historiens største spillere. Jeg er beæret over at have spillet en VM-kamp mod ham og er meget, meget glad for at have slået ham, sagde den 22-årige nordmand på pressekonferencen.

Han havde endnu svært ved at forstå, at sejren var blevet en realitet efter remis fredag, som gav ham den samlede sejr på 6,5-3,5.

- Jeg tror ikke, at jeg kan svare på det. Jeg er bare meget, meget glad for at have vundet, og at kampen er slut. Vi må skrive historien senere.

Magnus Carlsen forklarede fredagens afslutning således.

- Jeg prøvede at spille en solid åbning og var rimelig glad for den position, jeg fik, uden nogle svagheder. Som kampen skred frem, begyndte han at flytte rundt. Så længe det ikke udgjorde en risiko, burde jeg gå efter at vinde.

- Men på et tidspunkt efter tidskontrollen, blev det for kompliceret, og jeg bestemte mig for at lukke ned og tvinge en remis i gennem. Det var en god fight og værdig afslutning på kampen, mente Magnus Carlsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip