Norwegian erkender: Vi indsatte problemfly for tidligt

Chefen for Norwegian indrømmer, at man i det norske flyselskab var lidt for ivrige med at få Boeings nye og energieffektive model 787 Dreamliner på vingerne.

Bjørn Kjos siger i et interview med avisen Dagens Næringsliv, at det har været "et mareridt for enkelte passagerer". Han ærgrer sig over beslutningen, som har medført en bunke klager fra passagerer.

- Efterfølgende har vi set, at Dreamliner blev sat i fast trafik for tidligt. Vi havde for få fly, og det var vanskeligt at få fat i erstatningsfly. Vi var ekstra sårbare. Alle nye flymodeller har børnesygdomme og brug for ekstra vedligeholdelse, siger Kjos.

Efter en svær start ser det ud til, at Dreamliner-flyene nu stort set er i rute. Købet af Boeing-modellen er vendt til et stort aktiv, mener flyselskabets chef.

- Så kommer resultaterne hurtigt. Uden Dreamliner-flyet havde vi ikke formået at levere et bedre produkt end konkurrenterne, siger Kjos.

I første halvdel af 2014 havde de norske transportmyndigheder ifølge Aftenposten meget travlt med at behandle klager om Norwegian og specielt Dreamliner.

Blandt i alt 349 klager fra utilfredse passagerer var de 245 rettet mod luftfartsselskabet Norwegian.

I samme periode behandlede nævnet 25 sager mod Widerøe, 11 mod SAS og otte mod Ryanair.

I Danmark har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i marts behandlet en principiel sag om flere passagerer, som havde krævet et afslag i prisen, fordi Norwegian ikke gennemførte en flyvning med den nye Dreamliner.

Passagererne fik afslag på klagen.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip