Norwegian får underskud på 690 millioner kroner

Stribevis af aflyste fly og passagerer, der valgte at flyve med konkurrenterne, koster dyrt for det norske lavprisselskab Norwegian i årets første tre måneder.

Norwegian kom ud af første kvartal med et underskud før skat på 690 millioner kroner. Resultatet blev blandt andet trukket ned af pilotstrejken i Skandinavien, oplyser selskabet.

- Første kvartal er normalt sæsonmæssigt svagt, og denne gang er tallene også påvirket af den svage norske krone mod dollar og euro.

- Samtidig medførte pilotstrejken i Skandinavien, at vi mistede mange kunder til konkurrenterne, siger administrerende direktør Bjørn Kjos i en meddelelse.

Underskuddet var dog ikke helt så slemt, som analytikere, der følger selskabet, havde ventet. Det viser estimater indsamlet af SME Direkt ifølge Ritzau Finans.

Analytikernes forventning lød på et underskud på cirka 802 millioner kroner. Norwegians omsætning på omkring 3,6 milliarder kroner er også lidt bedre end forventet.

Resultatet efter skat var et underskud på 478 millioner kroner. Det er 50 millioner kroner bedre end samme kvartal sidste år, oplyser Norwegian.

Og Bjørn Kjos ser da også positive takter i regnskabet trods de knaldrøde tal på bundlinjen.

- På den positive side er passagervæksten uden for Skandinavien god, særligt på langdistanceruterne. Specielt er passagervæksten på London-Gatwick meget solid, og fremadrettet ser vi også generelt positive bookingtal, siger han.

Norwegian har tidligere meldt ud, at konflikten med selskabets piloter, der sluttede 10. marts efter halvanden uges strejke, har kostet selskabet omkring 300 millioner kroner.

Beløbet dækker blandt andet over tabte indtægter og udgifter til de passagerer, der blev ramt af aflysninger og forsinkelser på grund af strejken.

Norwegians piloter var utilfredse med, at de skulle overføres til tre nye datterselskaber.

Trods underskuddet i første kvartal kan Norwegian fastholde sine forventninger til hele 2015.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip