Norwegian og piloter klar til nye forhandlinger

De strejkende piloter hos Norwegian har inviteret flyselskabets ledelse til nye forhandlinger klokken 15 lørdag, og de forhandlinger møder Norwegian op til.

Det oplyser flyselskabets kommunikationschef, Anne-Sisse Skånvik, ifølge det norske medie E24.

Det er de strejkende piloters fagforening, Parat, der står bag invitationen til de nye forhandlinger, efter at de seneste forhandlinger brød sammen efter et maratonmøde.

Fagforeningens formand, Hans-Erik Skjæggerud, fortæller i en pressemeddelelse, at ledelsen i Norwegian forsøger sig med en form for "sorteperspil".

- Vi har modtaget et "tilbud" fra Norwegian klokken 06.22 lørdag med svarfrist klokken 12.00. Vi har svaret på dette, men ønsker reelle forhandlinger.

- Det, vi desværre oplever, er, at Norwegian forsøger at sætte piloterne og Parat i et dårligt lys frem for at forhandle sig frem til gode løsninger, siger Hans-Erik Skjæggerud.

Parat har nu sendt sit eget tilbud til Norwegian og inviterer selskabets ledelse til "reelle forhandlinger" klokken 15 lørdag, og det stiller man op til, siger kommunikationschefen.

På et pressemøde klokken 13 understreger Norwegians topchef, Bjørn Kjos, flere gange, at "det er en forfærdeligt trist situation", når selskabets passagerer fortsat bliver ramt af konflikten.

- Vi beklager på det stærkeste, at vi ikke nåede til enighed i nattens forhandlinger og beklager på det stærkeste over for alle vores passagerer, siger Bjørn Kjos på pressemødet i Oslos lufthavn.

Topchefen nævner også, at piloternes fagforening har fremlagt en række krav i forhandlingerne, som det har været umuligt for Norwegian at indfri.

Blandt andet nævner Bjørn Kjos, at Parat og Norwegian Pilot Union (NPU) har krævet fuldtidsansættelse til 110 flere, end lavprisselskabet har i dag.

- Vi har jo for mange (fuldtidsansatte, red.) allerede i dag, så det var et helt umuligt krav, som jeg ikke kunne gå med til, siger topchefen.

Ifølge Bjørn Kjos har selskabet i øjeblikket for mange piloter i Norge og brug for at reducere antallet.

På den baggrund har Norwegian givet et tilbud om jobgaranti i tre år, hvor piloterne kan få et job andetsteds i Europa med samme pensions- og forsikringsvilkår.

/ritzau/

 

Dagens Gossip