Norwegian-strejken er slut

Parterne i Norwegian-strejken er blevet enige om en aftale, og derfor er strejken blandt luftfartsselskabets piloter ovre.

Strejken har varet i 11 dage og ramt 200.000 passagerer.

Piloternes leder, Halvor Vatnar, siger ifølge det norske nyhedsbureau NTB, at aftalen betyder, at piloternes nye vilkår ikke afhænger af, hvilket datterselskab, de er ansat i.

- Vi har opnået en klar binding til moderselskabet Norwegian Air Shuttle i form af juridiske og økonomiske garantier uafhængigt af, hvilket datterselskab piloterne er ansat i.

- Vi har fået karrieremuligheder på tværs af forskellige selskabsstrukturer, som omfatter alle piloter, som flyver Norwegians fly, uafhængigt af hvilken flytype og hvilket land man er stationeret i, siger Halvor Vatnar.

Norwegians topchef, Bjørn Kjos, oplyser på et pressemøde, at der ikke er lavet en lønaftale direkte med moderselskabet.

- Vi har givet piloterne jobsikkerhed i tre år. Vi har mange nye fly på vej, og vi skal bruge de piloter, vi har. Vi kunne ikke give en lønaftale med moderselskabet, og derfor fandt vi løsninger, som fungerer for alle, siger Kjos.

Norwegian flyver igen fra onsdag midt på dagen, siger topchefen, der er lettet over, at parterne har landet en aftale efter lange forhandlinger.

- Jeg er svært lettet over, at pilotstrejken er afblæst, og at vores passagerer endelig kan føle sig trygger over, at flyene snart afgår som normalt, siger Bjørn Kjos.

70 piloter gik i strejke lørdag 28. februar, mens strejken blev optrappet onsdag 4. marts til at omfatte 650 piloter.

Strejkeregningen er langt fra opgjort, men den har været dyr for selskabet, siger Bjørn Kjos.

- Selskabet er påført store økonomiske omkostninger. Det har været en meget krævende periode for både passagerer og vores mange medarbejder, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip