Norwegian-topchef afviser påstand fra Stefan Löfven

Konflikten mellem de strejkende piloter i Norwegian og selskabets ledelse har fået bred opmærksomhed, og torsdag nåede pilotstrejken også frem til Riksdagen i Stockholm.

Her blev Sveriges statsminister, Stefan Löfven, under en spørgetime i parlamentet spurgt til strejken hos Norwegian.

I den forbindelse sagde statsministeren, at ledelsen handler på en "fuldstændig ussel" måde, når den, som piloterne hævder, lejer fly og medarbejdere for at kunne holde flere af flyene i luften. Derudover sagde Stefan Löfven, at der er tale om skruebrækkeri.

Den påstand afvises nu klart fra topchefen i Norwegian, Bjørn Kjos.

I et brev til den svenske statsminister skriver Bjørn Kjos:

"Det er vigtigt at understrege, at Norwegian ikke bare accepterer, men også støtter og følger alle faglige rettigheder. Vi har i øjeblikket kollektive aftaler med syv forskellige fagforeninger alene i Skandinavien."

"Alle som arbejder hos Norwegian har fast beskæftigelse enten inden for Norwegian-koncernen eller i virksomheder, som vi samarbejder med", skriver topchefen i brevet, som Norwegian har offentliggjort.

Bjørn Kjos fortsætter med at skrive, at "flyene, der normalt flyves af de piloter i Norwegian Air Norway (NAN), som nu strejker, er parkeret på jorden".

"Norwegian Air Shuttle er ansvarlig for flyvningerne og passagererne. Ifølge europæiske retningslinjer ligger ansvaret for passagererne hos os."

"Når der er strejke i Norwegian Air Norway, har vi valgt at gå til andre selskaber og bede dem om at flyve for os. Der er således ingen, som har benyttet sig af "skruebrækkere"", lyder det fra Bjørn Kjos.

Han slutter brevet med at invitere Stefan Löfven med på en rejse i Sverige for at få en bedre forståelse for Norwegians bidrag som arbejdsgiver, skatteyder og som skaber af flere svenske arbejdspladser.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip