Norwegians piloter står fast: Vil have bedre vilkår

Det ser ikke ud til, at konflikten i flyselskabet Norwegian bliver løst lige med det samme. Parterne står langt fra hinanden, og siden lørdag har 70 Norwegian-piloter været i strejke.

Fra onsdag optrappes strejken yderligere, når i alt 650 piloter nedlægger arbejdet, hvilket udløser aflyste indenrigsflyvninger i Danmark, Norge og Sverige, mens Norwegians afgange mellem de skandinaviske hovedstæder også rammes.

Stridens kerne er, hvor i Norwegian-koncernen piloterne skal være ansat. I dag er piloterne ansat i forskellige datterselskaber, men kravet fra piloterne er at blive ansat i moderselskabet.

Ifølge lederen af piloternes fagforening Parat, Hans-Erik Skjæggerud, er moderselskabet den reelle arbejdsgiver.

- Moderselskabet er dem, som bestemmer, hvor piloterne skal være på arbejde, hvornår de skal være på arbejde, og hvilket arbejde de skal udføre, siger Hans-Erik Skjæggerud til den norske tv- og radiostation NRK.

Piloterne har truet med at trække Norwegian i retten. Her vil de kræve, at de får ansættelse i moderselskabet.

Norwegians kommunikationsdirektør, Anne-Sissel Skånvik, kalder søgsmålet for en "lille detalje" i forhold til krisen, som strejken påfører selskabet.

- Norwegian Pilot Union (NPU) og Parat ønsker at lede og styre selskabet, siger hun til NRK.

Ifølge ledelsen i Norwegian vil NPU have bestemmelsesret over Norwegian-koncernen, overenskomst med et selskab, de ikke er ansat i, samt at den norske overenskomst også skal gælde uden for Norge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip