Notat: V og K kendte til ledighed før dagpengereform

Om VK-regeringen forventede færre arbejdsløse, efter den halverede dagpengeperioden. Det bliver der nu sået tvivl om.

Det skriver Ekstra Bladet.

I et skriftligt svar fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, fremgår det, at den daværende blå regering forventede, at ledigheden ville stige med 21.000 personer fra maj 2010 til 2011.

Derefter ville antallet af arbejdsløse være uændret indtil 2014.

Notatet, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, er et svar til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg og blev sendt blot få dage efter, at VK-regeringen og Dansk Folkeparti gav hånd på aftalen om dagpengereformen i maj 2010.

I svaret står der blandt andet, at "der tages udgangspunkt i, at ledighedsskønnet fra 2011 på 135.000 ledige vil være uændret frem til 2014".

På daværende tidspunkt var ledigheden på 114.000, hvilket vil betyde 21.000 flere ledige frem til 2014.

Udmeldingen kom, på trods af at Venstre og Dansk Folkeparti flere gange har slået fast, at de forventede færre ledige frem mod 2013, hvor reformen vil være indfaset.

Derudover står det i genopretningsaftalen mellem VK-regeringen og Dansk Folkeparti, som er baggrunden for dagpengereformen, at ledigheden ville falde.

Leder for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl erkender, at aftaleteksten og Støjbergs svar stritter i hver sin retning.

- Der er jeg helt med på, at de kan tolkes i hver sin retning. Det er jo klart bedst, hvis en regering er enig med sig selv. Uanset hvilken regering der sidder, siger han til Ekstra Bladet.

DF-formanden sender dog ansvaret videre til den daværende VK-regering.

Hverken venstrefolkene Lars Løkke Rasmussen, Claus Hjort Frederiksen eller Inger Støjberg har ønsket at kommentere Ekstra Bladets artikel.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip