Novo dropper betændelsen: 400 ansatte bliver berørt

Novo Nordisk dropper arbejdet med forskning og udvikling af medicin til inflammatoriske sygdomme, der er betændelsessygdomme, hvor behandling af kronisk leddegigt var det mest fremskredne projekt indenfor området.

I erkendelse af, at koncernen tidligst i 2020 kunne få et præparat på markedet, har Novo Nordisk overvejet sin strategi, droppet betændelsessygdommene og vil i stedet koncentrere alle kræfter indenfor kerneområdet, der er forebyggelse og behandling af diabetes, fedme og diabetes følgesygdomme.

- Indstillingen af anti-IL-20 (til behandling af kronisk leddegigt, red.) udskyder det tidligste tidspunkt, vi ville kunne gøre vores entre på markedet for antiinflammatoriske lægemidler, til slutningen af 2020'erne, siger Mads Krogsgaard Thomsen, der er koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk.

- Der er stadig væsentlige udækkede behov indenfor diabetes såsom forebyggelse, fedme og diabetiske følgesygdomme. Vi har derfor besluttet at øge vores forsknings- og udviklingsaktiviteter indenfor diabetes, som er vores største forretningsområde, siger Mads Krogsgaard Thomsen i en meddelelse til fondsbørsen.

Beslutningen om at stoppe med aktiviteterne indenfor inflammatoriske sygdomme berører 400 ansatte, hvoraf over halvdelen vil få tilbudt andre job i Novo-koncernen, der altså vil koncentrere sig om diabetes.

Den økonomiske konsekvens af at trække sig ud af området for betændelsessygdomme er en engangsomkostning på i alt 700 millioner kroner, oplyser Novo Nordisk.

400 millioner kroner er afsat til nedskrivninger, mens de resterende 300 millioner kroner skal bruges til andre omkostninger ved lukningen, herunder fratrædelsesgodtgørelser.

Novo Nordisk har indledt forhandlinger med de relevante faglige foreninger vedrørende fratrædelsesordninger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip