Novo Nordisk øger milliardoverskud

Novo Nordisk kom ud af første halvår 2014 med et resultat før skat på 17,3 milliarder kroner. Det er en stigning på fem procent i forhold til samme periode sidste år, oplyser selskabet.

- Vi er tilfredse med de finansielle resultater opnået i et udfordrende første halvår af 2014, siger administrerende direktør Lars Rebien Sørensen i regnskabet.

Efter skat lyder bundlinjen efter første halvår på 13,5 milliarder kroner. Det er en stigning på seks procent, oplyser selskabet.

Novo Nordisk solgte i alt medicin for 42 milliarder kroner i første halvår. Salget steg syv procent opgjort i lokale valutaer og med én procent i kroner i forhold til samme periode sidste år.

Ifølge analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, var Novos omsætning en anelse lavere end ventet, men salget af moderne insuliner gik fornuftigt blandt andet løftet af det langtidsvirkende insulin Levemir. Samtidig er lønsomheden en positiv overraskelse.

- Indtjeningen i kvartalet overstiger forventningerne, og det skyldes færre udgifter til salg og distribution og forskning og udvikling, end jeg lige havde regnet med, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Novo Nordisk fastholder forventningerne til 2014 i lokal valuta, mens valutamedvind betyder, at forventninger i danske kroner præciseres opad.

Målt i lokal valuta venter Novo Nordisk fortsat en vækst salget på 7-10 procent samt en stigning i resultatet af primær drift på omkring 10 procent.

I danske kroner udtrykkes forventning om en salgsvækst på 4-7 procent i kroner og en fremgang i resultatet af primær drift på 5 procent.

Tidligere ventede Novo en fremgang på toplinjen på 2,5-5,5 procent målt i kroner samt på omkring 3 procent, når det kom til driftsresultatet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip