Novo prøver igen at få sin storsællert godkendt i USA

For to år siden fik Novo Nordisk et nej fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, da man ansøgte om lov til at registrere insulinpræparatet Tresiba i USA.

Frygten for bivirkninger betød, at Food and Drug Administration (FDA) i februar 2013 afviste at godkende den langtidsvirkende insulinanalog.

I en pressemeddelelse fortæller virksomheden imidlertid, at man er klar til at gøre et nyt forsøg på at få den langtidsvirkende medicin godkendt.

Nye studier viser så tilpas gode resultater, at man igen tror på muligheden for at få adgang til det lukrative amerikanske marked.

I givet fald vil det formentlig øge selskabets omsætning med mange milliarder kroner årligt de kommende år og supplere indtjeningen på almindelig insulinmedicin.

Derfor vurderer aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans også, at aktiekursen fredag kan tage et hop på mere end fem procent.

- Det er måske den mest positive nyhed i Novo Nordisk-øjemed i 2015 og den altoverskyggende kurstrigger.

- Nu kan Novo komme ind på det kæmpestore insulinmarked i USA, som udgør 70 procent af hele markedet, siger Søren Løntoft Hansen.

Citigroup er endda endnu mere optimistisk. Her vurderer man, at en godkendelse på sigt vil føre til en omsætningsfremgang på et tocifret milliardbeløb årligt.

Det vil i givet fald udløse en kursstigning på 10 procent, lyder prognosen fra den amerikanske storbank.

Selskabet offentliggør i samme meddelelse, at man også vil forsøge at få diabetesmedicinen Ryzodeg godkendt af amerikanerne.

Tresiba er allerede godkendt i flere europæiske lande, herunder Danmark. Hvis ansøgningen godkendes, kan produktet måske allerede nå ud på de amerikanske apotekshylder inden årsskiftet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip