Nu begynder højsæsonen for naturbrande

Når foråret kommer, og danskerne bevæger sig udenfor for at nyde det gode vejr, stiger risikoen for naturbrande. Især i april har brandvæsnet landet over travlt med at slukke ild i skovbunde, marker og andre steder i naturen.

Det skriver Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Fra og med marts til august rykker brandvæsnet ud knap 200 gange om måneden for at slukke ild i naturen, og det er fire gange så ofte som resten af året.

Og selvom vejret i april ofte byder på regn og i nogle tilfælde slud, er måneden tilsyneladende den mest brandfarlige. De seneste fem år er brandvæsnet i gennemsnit rykket ud 240 gange i april for at slukke naturbrande rundt om i landet.

Ifølge Beredskabsstyrelsen kan ukrudtsbrændere, cigaretskod og gnister fra et bål nemt sætte brand i visne blade og planter, der har ligget i naturen vinteren over.

Det tørre løv har let ved at brænde, og det kan ifølge Beredskabsstyrelsen være en af årsagerne til de mange naturbrande i april.

Mindre overraskende er det nok, at der ofte går ild i planter og græs i de varme sommermåneder, hvor brandvæsnet i juli og august rykker ud omkring 230 gange.

I den kolde, våde februar er der kun 25 udrykninger på landsplan til naturbrande, og altså bliver antallet af brande i naturen næsten tidoblet fra februar til april.

Nu hvor højsæsonen for naturbrande begynder, opfordrer Beredskabsstyrelsen til, at man er særligt opmærksom, når man tænder bål i naturen, fjerner ukrudt med ukrudtsbrænder, ryger eller af andre grunde tænder ild udendørs.

/ritzau/

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip