Nu giver kronprins Frederik langt om længe sin forklaring

Skrevet af Emil Martesen

07/12/2023
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Nu har kronprins Frederik givet sin forklaring.

Dagens topnyheder

I den seneste udvikling i den danske kongelige sfære er der opstået fornyet mystik omkring kronprins Frederiks nylige besøg i Madrid.

Og det er heller ikke mange ord man får ud af kronprinsen.

Det gør man derimod fra Ekstra Bladet kongehuskommentator, Kim Bach, der ikke lægger skjul på, at netop den svipser vil klæbe sig til kronprinsen for altid.

Hans tid tilbragt med den spanske kendis Genoveva Casanova har skabt en bølge af spekulationer og rygter, der nu kaster skygger over det danske kongehus:

"Den historie bliver ikke glemt. Den er 'here to stay'. Det er en af de skandaler, som han kommer til at tage med sig i graven. Den er så stor og ikonisk og handler om potentielt utroskab, vurderer Kim Bach, der fortsætter. Men er slet ikke vigtigt, om kronprinsen har været det eller ej. En af tingene ved et rigtig godt rygte, det er usikkerheden. For så bliver man ved og ved med at snakke om det", lyder det fra Kim Bach.

Turen til Dubai

Selvom kronprins Frederik har været noget så tavs, hvad angår 'skandalen' i Madrid, så er sagen en helt anden i hjertet af FN's klimatopmøde, COP28, i Dubai.

Og mens mange danskere havde undret sig over, hvad Kronprinsen skulle i Dubai, så har Kronprinsen indtil nu ikke givet svar.

Men i et interview med TV2, fortæller Kronprinsen langt om længe hvorfor han i øjeblikket befinder sig dernede.

Kronprinsen selv lægger nemlig heller ikke skjul på hvorfor han har taget turen.

Det er nemlig for at fremme danske erhvervsinteresser og sætte fokus på Danmarks bidrag til den grønne omstilling.

Under sit ophold har kronprinsen deltaget i flere nøglebegivenheder, herunder en åbningstale om grøn shipping i den danske pavillon og en konference om lavtliggende østaters udfordringer med klimaforandringer. Hans ord er ikke blot formelle hilsner, men afspejler en dyb indsigt og bekymring for planetens tilstand:

"Det er vigtigt, at vi er opmærksomme på de små ting, vi kan gøre i hverdagen", understreger han til TV 2.

Og Kronprinsens engagement i klimaspørgsmål er ikke nyt.

Siden COP15 i København har han gjort det til en mærkesag at fremme globale klima- og miljøudfordringer. Dette har ført ham til erhvervsfremstød og internationale klimakonferencer verden over, fra Island til Indien. Som protektor for organisationen State of Green, der arbejder for at fremme danske løsninger inden for grøn energi, har han en unik platform til at påvirke og inspirere.

Kronprinsens tilstedeværelse på COP28 er et vidnesbyrd om hans og Danmarks engagement i klimakampen. Hans ord og handlinger på topmødet er ikke kun symbolske, men også et udtryk for en dybere forståelse af, at klimaforandringer kræver globalt samarbejde og innovative løsninger.