Nu igen: Den sydvestlige del af landet risikerer skybrud

Det gode sommervejr kan risikere at blive skyllet ud i rendestenen i flere dele af landet, når regn- og tordenbyger trækker ind over Danmark i løbet af tirsdagen.

Hos DMI er der således risikovarsel om kraftig regn og skybrud, oplyser vagtchef Thyge Rasmussen.

- Det er den sydvestlige del af landet, der kan blive ramt af vejret, siger han og fortsætter:

- I Jylland er det den sydlige halvdel, mens der også på Fyn og formentlig Lolland kan komme regn- og tordenbyger, som især sidst på eftermiddagen og i aften kan blive ret kraftige.

Ifølge vagtchefen vil der i forbindelse med regn- og tordenbyger på denne tid af året ofte være risiko for skybrud.

Det er dog ikke sikkert, at de varer længe nok til, at det giver meget vand, forklarer han.

- Men ofte er regnen kortvarigt og meget kraftig, og det kan blive et problem, hvis der kommer flere af slagsen samme sted, siger Thyge Rasmussen.

De kraftige byger kan hurtigt kaste 20-30 millimeter regn af sig, oplyser vagtchefen, men han bemærker, at det kan variere meget.

- Vores prognose siger, at det stopper midt i landet, og at den nordøstlige del kun får nogle lokale byger. Jeg vil ikke love tørt i resten af landet, men lige nu ser det mest ud til at blive småt med regn, siger Thyge Rasmussen og tilføjer:

- Vi regner med, at det kulminerer i aften, og at det stilner af ud på natten. Derefter ser det ud til, at det trækker sydover og tilbage mod Tyskland igen.

Vagtchefen forklarer, at der nedover Nordtyskland i øjeblikket er masser af byger, og at det er nogle af dem, som kan drive op og ramme den sydvestlige del af Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip