Nu kan ældre føle sig mere trygge: Antallet af tricktyverier er faldet drastisk

Sidste år blev der begået markant færre tricktyverier mod folk i private ejendomme end i de foregående år. Det viser tal fra Rigspolitiet.

I 2013 blev der således kun anmeldt 979 tricktyverier begået i private hjem. Det er et fald på 28,5 procent i forhold til 2012, hvor der blev anmeldt 1.370 tricktyverier. Det er det laveste antal tricktyverier siden 2008.

Den positive udvikling ser ud til at fortsætte i år. I første halvår af 2014 er der blevet anmeldt 466 tricktyverier, mens det tilsvarende antal anmeldelser var 504 i 2013.

Læs også: Kvinde stopper tricktyveri mod pensionist: Tyv måtte aflevere penge tilbage

Tricktyvene slår oftest til i områder, hvor der bor mange ældre mennesker, og hos Rigspolitiet har man svært ved at sige, hvad der har været den primære årsag til faldet. Det fortæller Carsten Andersen, der er kommunikationsrådgiver i Rigspolitiet, til Dagens.dk.

- Det er svært at sige, for vi kender ikke forklaringen på, hvorfor antallet af tricktyverier er faldet, men vi prøver selvfølgelig ihærdigt at få fat i tricktyvene, når vi får en anmeldelse, siger han til Dagens.dk. 

Flere sigtelser i sager om tricktyve
Mens antallet af anmeldelser er faldet, så er antallet af sigtelser i sager om tricktyverier steget i de seneste år. Det er der én særlig grund til, siger Carsten Andersen fra Rigspolitiet.

- Det er selvfølgelig et tegn på, at vi er blevet skrappere til at fange tricktyvene, men det er i høj grad, fordi borgerne er blevet bedre til at ringe til os, så snart de er blevet udsat for den slags, siger han til Dagens.dk og opfordrer til, at folk er skeptiske, når fremmede ringer på døren.  

I 2013 blev der rejst sigtelser i 15 procent af tilfældene. Det er det højeste antal sigtelser i sager om tricktyverier i over otte år, men det skulle gerne blive endnu højere, hvis det står til politiet.

Læs også: Sej 86-årig jagede tricktyve på flugt

- Vi vil selvfølgelig gerne rejse sigtelse i alle sagerne, men det er ikke realistisk. Hvis vi fortsætter udviklingen med de mange henvendelser fra borgerne, så har vi en god chance for at få fat i tricktyvene med det samme, men det kræver selvfølgelig, at vi bliver kontaktet, så snart det er sket, ellers er de over alle bjerge, siger Carsten Andersen til Dagens.dk.

Rigspolitiet oplyser videre, at det ikke er den eneste gode nyhed, men at kriminaliteten generelt er faldene på stort set alle områder i Danmark.

 

 

Dagens Gossip