Nu lægger Israel og Hamas våbnene fra sig i 12 timer

Det israelske militær og Hamas-bevægelsen har lørdag morgen klokken 7 dansk tid indledt 12 timer uden kampe og luftangreb i Gazastriben.

Våbenhvilen skal gøre plads til humanitær hjælp, og ifølge Hamas bakker også andre militante grupper i området op om pausen i kamphandlingerne.

Israel fortæller, at landet med det midlertidige stop af offensiven ønsker at åbne et "humanitært vindue i Gazastriben".

I de tidligere morgentimer lørdag - konfliktens 19. dag - var der dog endnu ikke pause at spore. 23 mennesker blev dræbt - blandt dem fire børn, lød det fra hospitalskilder i Gaza.

Det Hamas-ledede indenrigsministerium i Gaza advarer nu folk mod at nærme sig bygninger, der er blevet bombet under den israelske offensiv, eller militantes tilhørssteder på grund af fare for "sprængfarlige objekter".

Konflikten begyndte 8. juli, da Israel satte gang i en militæraktion, der skulle sætte stop for militantes raketangreb fra Gaza. Lørdag morgen har 888 palæstinensere mistet livet - de fleste af dem civile. Konflikten har samtidig kostet 37 israelske soldater livet. To civile israelere er blevet dræbt. Det samme er en thailandsk gæstearbejder i landet.

Fredag aften sagde den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, under et besøg i Kairo, at bestræbelser på at nå frem til en længerevarende løsning indtil videre var uden held.

Våbenhvilen skal give de civile palæstinensere mulighed for at skaffe mad og vand. Hospitalerne skal ligeledes have mulighed for at få indhentet de nødvendige materialer, ligesom de internationale hjælpeorganisationer skal kunne hjælpe de nødstedte palæstinensere i Gazastriben, lød det sent fredag fra en israelsk embedsmand.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip