Nu melder Arctic Monkeys klar til Orange

De fleste musikere vil give den halve pladesamling for at få lov til at spille på Roskilde Festivals Orange Scene.

Men i 2006 sagde fire purunge briter nej tak.

Arctic Monkeys var programsat på festivalens næststørste scene, Arena.

Men da Damian Marley, som skulle have spillet samtidig på Orange, blev nægtet indrejse i Danmark, stod bandet, der bare et halvt år forinden havde sendt sit debutalbum på gaden, med et fristende tilbud.

Men aberne valgte at blive på teltscenen. Og koncerten blev så overrendt af publikum, at musikmagasinet Gaffas anmelder måtte opgive at komme tæt nok på scenen til at give en kvalificeret vurdering af forestillingen.

- Ret beset skulle man nok have været der, sluttede han sin stærkt forkortede anmeldelse.

Det skulle dog ikke blive sidste gang, at hverken anmelderne eller festivalgæsterne fik besøg af bandet.

Allerede året efter debuten var "Favourite Worst Nightmare" klar, og Roskilde Festival tøvede ikke med at hente kvartetten tilbage, denne gang til Orange.

Og lørdag er briterne igen at finde på festivalens største scene, hvor de giver koncert klokken 22.30.

Efter den hektiske start på karrieren tog bandets forsanger og ubestridte frontmand, Alex Turner, en afstikker til projektet The Last Shadow Puppets, og da bandet igen gik i gang med at lave musik, var det med et nyt udgangspunkt.

I samarbejde med Josh Homme fra Queens of the Age udforskede kvartetten en tungere og mere amerikansk lyd på udgivelserne "Humbug" (2009) og "Suck It And See" (2011).

De opnåede ikke samme popularitet som forgængerne, og da Arctic Monkeys sidste år udsendte "AM", havde de taget et skridt tilbage mod udgangspunktet.

Det er blevet bifaldet af rockpublikummet, som har genfundet begejstringen for bandet, så det kommer til Roskilde Festival med nyt momentum.

/ritzau/

 

Dagens Gossip