Nu skal norske sygehuse omskære drengebørn

Hvert år får cirka 2.000 norske drengebørn fjernet forhuden på deres penis. Det er en del af religiøse ritualer for især jøder og muslimer.

Indgrebet er til stor debat i Norge, som herhjemme. Men fra starten af denne måned af, betyder en politisk beslutning, at det norske sundhedspersonalet på hospitalerne skal udføre indgrebet. Det skriver nrk.no.

Også selvom store dele af netop sundhedspersonalet ikke mener, det er forsvarligt at udsætte raske børn for operative indgreb, som en omskæring kan betegnet som.

Læs også: Omskæring på Nørrebro gik galt: Spædbarn i koma

Den nye lov er trådt i kraft, fordi erfaringerne viser, at myndighederne mister overblikket over omfanget af omskæringer samt hvordan de foregår, når ritualet foregår uden for sygehusenes mure.

Tidligere har opgaven ligget på hospitalerne i Norge, men praksissen blev altså stoppet en årgang, for blot nu at blive genindført.

Læs også: Læger: For få omskæringer indberettes

Muslimske miljøer er glade for beslutningen, fordi de netop mener, at kontrollen med udførslen af indgrebet er vigtig at have.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip