Nu smider Vejle Kommune ekstra brænde på bålet i Farhad-sagen: Afviser politiets oplysninger

08/11/2023 07:00

Kamille Isaksen

Nyheder
Foto: Sydøstjyllands Politi
Nu er der endnu engang nyt i den omdiskuterede sag.

Mest læste i dag

Det er efterhånden ved at være svært at finde hoved og hale i hele historien om Farhad og hans familie, og de fleste danskere er efterladt med flere spørgsmål end svar.

Nu kommer Vejle Kommune dog med endnu en afsløring i den omdiskuterede sag ifølge DR.  

Vejle Kommune afviser nemlig politiets oplysninger om, at kommunen havde planer om at tvangsfjerne den 17-årige Farhad Tober.   

I en mail sendt til familien Ibrahim har kommunen bekræftet, at der aldrig har været nogen planer om at tvangsfjerne Farhad Tober, en meddelelse som DR har haft adgang til.

Politiets påstande blev rejst, efter de den 26. april modtog oplysninger om, at Farhad Tober blev holdt skjult på en ukendt adresse, da familien var bange for, at Vejle Kommune ville tvangsfjerne ham. 

Dette er dog ikke en information, som kommunen kan kende til, og i mailen fra Vejle Kommune til familien Tober bliver det gjort meget klart, at der aldrig har været nogen beslutning om at tvangsfjerne Farhad Tober på trods af de 7 underretninger, som kommunen har modtaget i perioden 2018-2022. 

En del af mailen fra Vejle Kommune angiver specifikt, at der ikke var noget grundlag for en indstilling om tvangsfjernelse fra Familieafdelingen. Samtidig med, at det også blev påpeget, at selve afgørelsen om anbringelse ligger hos et uafhængigt udvalg og ikke hos Familieafdelingen.

Farhad Tobers onkel, Artesh Salim Ibrahim, har også bekræftet over for DR, at der aldrig har været nogen frygt eller sag om tvangsfjernelse fra Vejle Kommune. 

Sydøstjyllands Politi fastholder deres beslutning om at offentliggøre disse oplysninger, deres vurdering er, at disse oplysninger er berettigede til offentligheden, på trods af kommunens benægtelse.