Ny afghansk Taliban-leder vil ikke forhandle om fred

admin

424 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

En talsmand for Taliban i Afghanistan, hvis navn ikke er offentliggjort, afviser over for nyhedsbureauet Reuters rapporter om, at den nye leder af bevægelsen har udsendt en lydoptagelse, hvor han afviser alle former for fredsforhandlinger med den afghanske regering.

I lydoptagelsen, som to Taliban-officerer har offentliggjort onsdag, sværger organisationens nye leder, Mawlawi Haibatullah Akhunzada, angiveligt, at der ikke vil blive tale om fredsforhandlinger med regeringen.

Men Talibans talsmand er efterfølgende citeret for at sige, at optagelsen ikke er fra Akhunzada, hvis forgænger, mullah Akhtar Mansour, blev dræbt i weekenden i et amerikansk droneangreb.

Zabihullah Mujahid, en anden talsmand for Taliban, siger, at et selvmordsangreb, der kostede 11 personer livet onsdag, var hævn for regeringens beslutning om at henrette seks Taliban-fanger, som ventede på eksekvering af dødsdomme.

- Vi vil fortsætte denne kurs, siger Mujahid.

Beslutningen om at henrette de seks personer var led i en stramning af præsident Ashraf Ghanis linje i bekæmpelsen af Taliban.

Præsidenten varslede en hårdere kurs efter et angreb i april, da Taliban dræbte 64 mennesker i Kabul.

Taliban, som jævnligt udfører lignende angreb, har taget skylden. Bomben ramte en bus med ansatte ved en ankedomstol nær hovedstaden, Kabul.

Angriberen kom til fods. Han udløste bomben, da han nåede hen til køretøjet, oplyser talsmanden. Der er både domstolsansatte og civile blandt ofrene.

/ritzau/Reuters