Ny anholdelse i sjællandsk våbensag

En sjællandsk våbensag har fredag udviklet sig til en tretrinsraket for politiet. Endnu en mand er nu anholdt og fængslet, og dermed sidder tre personer bag lås og slå i sagen.

Sagen begyndte tirsdag, da en 30-årig mand blev afsløret med et oversavet haglgevær og en jagtriffel i sit hjem. Allerede dagen efter fik han dom i sagen: et år og seks måneders fængsel.

På baggrund af den sag slog politiet onsdag til mod en ældre samler af skydevåben fra Veksø-området. Hos den 66-årige pensionist fandt politiet 25 rifler og geværer samt en revolver.

Manden blev torsdag varetægtsfængslet i sagen i foreløbig fire uger.

- Vi har i sagen eftersøgt endnu en mand, og han har her til morgen valgt at melde sig selv på politistationen i Roskilde sammen med sin advokat, fortæller politikommissær Michael Hansen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Manden sad fredag formiddag til afhøring hos politiet, og derefter blev han om eftermiddagen fremstillet i grundlovsforhør.

Retsmødet endte med, at han blev varetægtsfængslet til 4. september, oplyser politiet.

- Den anholdte er i 30'erne, og han er sigtet for at have solgt i hvert fald et våben, som vi har fundet i sagen, fortæller Michael Hansen.

Manden har ifølge Michael Hansen ikke forbindelse til bandemiljøet.

Sigtelsen drejer sig om straffelovens særlige bestemmelse om våben.

Den bliver kun taget i brug, når der er tale om et farligt våben, det kan for eksempel være et funktionsdygtigt skydevåben med tilhørende ammunition.

Straffen er i udgangspunktet et års fængsel. Er der tale om flere skydevåben, kan straffen blive højere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip