Ny bog: Chauffør måtte æde skatteregning for Løkke-bil

admin

|

29/11/2014

Dagens topnyheder

Takket være en nøje planlægning sørgede Venstre for, at den firmabil, som fragtede partiformand Lars Løkke Rasmussen rundt i landet i hans første tid som oppositionsleder, ikke kom til at ramme ham over skatten.

Det hævdes i portrætbogen "LLR", som udkommer på mandag.

Men ikke nok med, at manden på bagsædet - Lars Løkke Rasmussen - selv undgik beskatning af transporten i Venstres særligt indkøbte firmabil, en Skoda Superb.

Regningen endte såmænd i skødet på manden på forsædet, chaufføren, fremgår det af bogen, der sent fredag aften kortvarigt blev lagt ud på nettet.

"Den erfarne økonomichef (navn udeladt, red.) i Venstre får til opgave at lave en skattemæssig ordning, så formanden ikke risikerer at blive beskattet. I stedet bliver det sådan, at chaufføren beskattes af at have fri bil til rådighed", hedder det i bogen, der ikke beretter, hvor oplysningerne stammer fra.

"Det betyder, at chaufføren bliver beskattet af cirka 7000 kroner ekstra om måneden - mens partiformanden bliver fri for at betale skat af bilen, som er ejet af Venstre", står der i bogen, der også redegør for, hvordan chaufføren efter seks måneders chaufførtjans for Løkke bliver indlagt med et psykisk sammenbrud.

I bogen - der er skrevet af BT-journalisterne Andreas Karker og Thomas Nørmark Krog - siger Lars Løkke Rasmussen selv om den særlige ordning med chauffør-transporten:

- Spørgsmål om skat er ikke, om man vil eller ikke vil. Det er et spørgsmål, om man skal eller ikke skal.

- Jeg fik af Venstre stillet en kørselsordning til rådighed. En bil med chauffør, der hentede og bragte mig. Det er fuldstændig samme retningslinjer som med ministre, forklarer han.

- Jeg bragte det selv til ophør, da jeg senere flyttede til København. Bilen overgik fra bil med chauffør til firmabil, som jeg kan disponere over privat og derfor også beskattes af, siger Løkke.

/ritzau/