Ny dansk vaccine virker mod klamydia

Danske forskere ser ud til at have fået et gennembrud i jagten på en vaccine mod kønssygdommen klamydia, skriver Politiken.

Det er lykkedes forskere fra Københavns Universitet og Statens Serum Institut at udvikle en vaccine, der virker effektivt i mus og grise, og som i øjeblikket bliver testet på aber i Frankrig.

Opdagelsen er netop blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift The Journal of Infectious Diseases.

- Det er lykkedes os at finde klamydiabakteriens akilleshæl og rette et kraftigt angreb mod den fra kroppens eget immunforsvar. Det virker i mus og grise, og vi er så optimistiske, at vi allerede nu er gået i gang med at forberede forsøg på mennesker.

- Vi forventer at kunne prøve vaccinen af på mennesker allerede i 2016, siger forskningschef og vicedirektør Peter Lawætz Andersen fra Statens Serum Institut, der har stået i spidsen for den aktuelle undersøgelse.

Klamydia er en seksuelt overført bakterie, der hvert år inficerer over 100 millioner mennesker i verden.

Kønssygdommen kan føre til barnløshed hos kvinder, hvis infektionen ikke bliver behandlet i tide med antibiotika. Mellem 25.000 og 30.000 danskere bliver hvert år smittet med klamydia. Det er fortrinsvis unge mellem 15 og 25 år, der bliver smittet.

- Vores håb er, at vi med vores nyudviklede vaccine, kan gøre menneskers immunforsvar kampklar, når klamydiabakterien melder sin ankomst efter et samleje.

- Det vil være et stort skridt i kampen mod den vidt udbredte kønssygdom og vil kunne forebygge barnløshed som følge af en infektion", siger Peter Lawætz Andersen til Politiken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip