Ny formand for SF: Jonas Dahl er stadig tavs

SF's tidligere skatteminister Jonas Dahl har endnu ikke besluttet sig for, at han vil gå efter formandsposten i partiet, efter at Annette Vilhelmsen er trådt tilbage.

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til på nuværende tidspunkt. Jeg skal nok melde ud, når jeg synes, at jeg er klar til at melde ud, siger han.

Jonas Dahl placerer sig mellem partiets grønne og røde fløj, og han er nævnt som en af favoritterne til formandsposten, hvis han altså vælger at stille op.

Pia Olsen Dyhr, som er den anden oplagte kandidat til at blive ny frontfigur i SF, har tidligere sagt, at Jonas Dahl er "et rigtig godt bud" på en ny SF-formand.

Heller ikke Pia Olsen Dyhr har meldt klart ud, om hun ønsker at være formand.

SF-veteranen Holger K. Nielsen har netop valgt at bakke op om Pia Olsen Dyhr, da hun kan "samle partiet", skriver Politiken.

Holger K. Nielsen har ellers traditionelt set tilhørt partiets røde fløj, mens Pia Olsen Dyhr hører til den mere pragmatiske grønne fløj. Dermed er der ifølge avisen tale om en historisk alliance mellem fløjene i SF.

SF gennemlever i øjeblikket en af partiets værste kriser. Partiet blev splittet på grund af uenigheden om salget af Dong-aktier til det amerikanske investeringsselskab Goldman Sachs.

Balladen endte med, at SF trak sig ud af regeringen, og Annette Vilhelmsen trak sig som formand for partiet. Hun bliver dog siddende, indtil en ny formand er valgt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip