Ny forskning: Lave mænd bliver skilt mindre end høje mænd

Forskerne har udtrukket data på 4.500 familier, som er blevet indsamlet siden 1968. De har herefter noteret mændenes højde fra 1986 og frem til 2011, skriver Huffington Post.

I 1986 blev mænd klassificeret som lave, hvis de var under 168 centimeter, mens man skulle være over 185 centimeter for at blive klassificeret som høj. I 2009 var de tal steget til henholdsvis 170 og 188 centimeter.

Udover mændenes højde, målte man også indtægt, uddannelsesniveau og højdeforskellen mellem dem og ægtefællerne. Det viste at 92,7 procent af mændene var højere end deres koner i 1986, men det tal var faldet til 92,2 procent i 2009.

Kendetegnende for lave mænd
Undersøgelsen viste at lave mænd i højere grad blev gift senere i livet, men til gengæld havde de 32 procent mindre risiko for at blive skilt igen.

Derudover var der en tendens til at lave mænd giftede sig med kvinder, der havde en kortere uddannelse end dem selv. De var også mindre tilbøjelige til at hjælpe mindre til i husholdningen, men til gengæld kompenserede de ved at tjene meget mere end deres ægtefæller.

Forskernes hypotese er, at de lave mænd kompenserer for deres manglende højde ved at tjene flere penge og hjælpe mindre til i husholdningen, da det udstråler mere maskulinitet.

Kendetegnende for høje mænd
Modsat de lave mænd, så viste undersøgelsen, at de høje mænd giftede sig i en tidligere alder, men havde større risiko for at blive skilt igen.

Høje mænd var også mere tilbøjelige til at gifte sig med jævnaldrende kvinder med en længerevarende uddannelse bag sig. Ifølge forskerne så ‘bytter’ de høje mænd deres højde til veluddannede kvinder.

 

 

Dagens Gossip