Ny forskning: Skaldede mænd i 30'erne har dårligere sædkvalitet

Selvom skaldede mænd ofte ser maskuline ud, så er det ikke ensbetydende med, at de også er stærke til at få børn. 

Men ny forskning tyder på, at mænd, der mister håret når de er i 30'erne, har en ringere sædkvalitet end dem, der ikke mister håret, skriver Daily Mail. 

Forskerne opdagede, at sædens volume var op til 60 procent mindre hos mænd, der havde mistet noget eller meget af håret, og deres forklaring er, at de hormonelle forandringer der er årsag til hårtabet også har en uønsket effekt på sædkvaliteten. 

Det er især mænd der lider af det såkaldte pletskaldethed, der er udsatte. 

Det er også den mest udbredte årsag til skaldethed og hårtab hos både kvinder og mænd. Det er ofte først rigtigt synligt for mænd over 50, men det kan allerede starte i teenageårene, ifølge Daily Mail. 

I forsøget undersøgte dermatologer og specialister i fertilitet sammenhængene mellem fertilitet og sædkvalitet. Heri indgik et studie af mænd, der i gennemsnit var 31 år, hvor den ene gruppe led af normalt til midlt hårtab, mens den anden gruppe havde moderat til svært hårtab. 

Det studie påviste, at mænd med moderat til svært hårtab havde væsentlig lavere spermtal, end tilfældet var hos den anden gruppe. 

Mænd med hårtab har et højere niveau af kønshormonet testosteron, og det er det, der er årsagen til tidligt hårtab. 

 

 

Dagens Gossip