Ny kilde kritiserer Eritrea-rapport

Skrevet af admin

08/12/2014

Dagens topnyheder

Kritikken er haglet ned over Udlændingestyrelsen siden den 25. november, da styrelsen offentliggjorde sin rapport om forholdene i Eritrea på baggrund af styrelsens egen "fact finding mission" til landet.

Nu står endnu en kilde frem og kritiserer i en mail til DR Nyheder rapporten.

Kilden hedder Tamrat Kebede og er administrerende direktør i græsrodsorganisationen Inter African Group (IAG) og tidligere etiopisk ambassadør i USA.

Tamrat Kebede er ikke den første navngivne kilde, der kritiserer rapporten. Fem dage efter rapporten udkom langede Gaim Kibreab fra London South Bank Universitet ud efter rapporten.

Ligesom Gaim Kibreab er Tamrat Kebede nu blevet præsenteret for rapportens konklusioner. Han mener, at de er "brutale" og "umenneskelige".

- Der er intet, jeg har sagt, der understøtter konklusionen, skriver han i en mail til DR Nyheder.

Kritikken fra Tamrat Kebede får endnu en gang Enhedslisten til at gentage sine krav om, at rapporten trækkes tilbage og ikke bruges i behandlingen af asylansøgere fra Eritrea.

- Det bliver mere og mere alvorligt. Jeg mener, at det eneste rigtige er at trække den rapport tilbage, så det er min opfordring til justitsministeren, siger partiets politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen til DR Nyheder.

Justitsminister Mette Frederiksen valgte 5. december at bede Udlændingestyrelsen til at redegøre for forløbet om udarbejdelsen af rapporten.

- Jeg har bedt Udlændingestyrelsen om en redegørelsen om tilblivelsen af rapporten om Eritrea. Vi skal have fundet ud af, hvad der er op og ned i den her sag, sagde hun dengang.

Den 6. december meldte Folketingets ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, ud, at han overvejer at gå ind i sagen.

Ritzau har mandag aften været i kontakt med Udlændingestyrelsen, der oplyser, at styrelsen mandag ikke har kommentarer til Tamrat Kebedes kritik.

/ritzau/