Ny landsholdsliga skal afskaffe venskabskampe

Skrevet af admin

27/03/2014

Dagens topnyheder

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) har stemt ja til at arrangere en ny turnering for landshold, der efter planen skal erstatte de traditionelle venskabskampe.

Uefas 54 medlemslande har torsdag enstemmigt vedtaget at indføre den nye turnering, der bliver kaldt Nations League.

Selv om turneringens format endnu ikke er helt fastlagt, står det klart, at der vil være fire billetter til EM 2020 på spil for hold, der ikke har kvalificeret sig gennem de traditionelle kvalifikationspuljer.

- 20 hold vil kvalificere sig fra kvalifikationsturneringen til Euro 2020, som bliver spillet i 13 byer rundt om i Europa, siger Uefas generalsekretær Gianni Infantino ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det efterlader fire ekstra pladser, som skal besættes, og det vil de blive af fire hold fra Nations League, som ikke har kvalificeret sig fra puljerne, forklarer Infantino.

De første planer for den nye turnering går ud på at placere landene i tre eller fire divisioner og indføre op- og nedrykning imellem dem.

Turneringen skal så kulminere i en "Final Four"-turnering, hvor den endelige vinder skal findes.

Der har længe været arbejdet på at finde en erstatning for de traditionelle venskabskampe, som har været til irritation for klubberne, og som har haft svært ved at påkalde sig interesse hos tilskuerne.

Det skal Nations League nu rette op på. Turneringen bliver reelt den tredje internationale turnering for europæiske lande - sammen med EM og VM.

- Hele diskussionen er startet af, at vi har ønsket at kreere en ny international kalender. Vi ville bringe mere struktur i forhold til spilledatoer til venskabskampe, siger Gianni Infantino.

/ritzau/