Ny måling: Vilhelmsen dumpet af sine egne

admin

11 år siden

|

21/03/2013
Formand for SF Annette Vilhelmsen får dumpekarakter af sine egne vælgere, når det kommer til hendes evner for at lede partiet. 53 procent af de vælgere, der stemte på Socialistisk Folkeparti ved folketingsvalget i 2011, siger i en ny Gallup-måling, at hun har klaret sig dårligt som formand for SF eller overvejende dårligt.Kun et døgn efter, tre SF-profiler har forladt partiet, falder en hård dom over partiformanden fra Annette Vilhelmsens vælgere. Kun fire procent mener, hun har klaret det godt, mens 26 procent synes, partiformanden har klaret det overvejende godt.Og SF kan ikke være tilfreds med, at over halvdelen af SFs vælgere fra 2011 tvivler på Vilhelmsens evner som formand, mener den nyslåede politiske ordfører for partiet Jonas Dahl.- Det er da ærgerligt. Der må man være ærlig at sige, at den polemik, der har været i SF - særligt de seneste døgn tid, smitter af på vælgerne. Jeg synes Annette har gjort et godt stykke arbejde på de indre linjer med at samle partiet og tage rundt i landet. Det afspejler sig ikke fra den ene dag til den anden i målingerne, men når roen sænker sig igen, vil SF stå mere samlet og stærkere, siger han.I SFs kommunale bagland har der været røster ude at sige, at SF skal træde ud af regeringen. Hele 48 procent af SFs vælgere fra 2011 mener, det er en ulempe eller en overvejende ulempe, at SF er medlem af regeringen, viser den friske Gallup-måling. Men det får ikke Jonas Dahl til at melde sig ud af regeringssamarbejdet.- Jeg tror, det er klart, at når ens parti får nogle dårlige meningsmålinger, vil nogle pege på, at det er fordi man er med i regeringen, men i landsledelsen og folketingsgruppen vil vi gerne være med ved bordet og helt inde i maskinrummet, for vi har sat tydelige SF-aftryk i regeringssamarbejdet som elektrificering af jernbanenettet og genindførelse af bolig/job-ordningen, siger han.

Dagens topnyheder

Formand for SF Annette Vilhelmsen får dumpekarakter af sine egne vælgere, når det kommer til hendes evner for at lede partiet. 53 procent af de vælgere, der stemte på Socialistisk Folkeparti ved folketingsvalget i 2011, siger i en ny Gallup-måling, at hun har klaret sig dårligt som formand for SF eller overvejende dårligt.

Kun et døgn efter, tre SF-profiler har forladt partiet, falder en hård dom over partiformanden fra Annette Vilhelmsens vælgere. Kun fire procent mener, hun har klaret det godt, mens 26 procent synes, partiformanden har klaret det overvejende godt.

Og SF kan ikke være tilfreds med, at over halvdelen af SFs vælgere fra 2011 tvivler på Vilhelmsens evner som formand, mener den nyslåede politiske ordfører for partiet Jonas Dahl.

- Det er da ærgerligt. Der må man være ærlig at sige, at den polemik, der har været i SF - særligt de seneste døgn tid, smitter af på vælgerne. Jeg synes Annette har gjort et godt stykke arbejde på de indre linjer med at samle partiet og tage rundt i landet. Det afspejler sig ikke fra den ene dag til den anden i målingerne, men når roen sænker sig igen, vil SF stå mere samlet og stærkere, siger han.

I SFs kommunale bagland har der været røster ude at sige, at SF skal træde ud af regeringen. Hele 48 procent af SFs vælgere fra 2011 mener, det er en ulempe eller en overvejende ulempe, at SF er medlem af regeringen, viser den friske Gallup-måling. Men det får ikke Jonas Dahl til at melde sig ud af regeringssamarbejdet.

- Jeg tror, det er klart, at når ens parti får nogle dårlige meningsmålinger, vil nogle pege på, at det er fordi man er med i regeringen, men i landsledelsen og folketingsgruppen vil vi gerne være med ved bordet og helt inde i maskinrummet, for vi har sat tydelige SF-aftryk i regeringssamarbejdet som elektrificering af jernbanenettet og genindførelse af bolig/job-ordningen, siger han.