Ny mand i spidsen for selskab bag Mærsk-aktierne

Selskabet bag aktiemajoriteten i A.P. Møller - Mærsk, A.P. Møller Holding, får ny direktør. Finanschef Martin Gottlob afløser Henrik Tvarnø, der har været konstitueret direktør i A.P. Møller Holding siden selskabets stiftelse.

Det oplyser A.P. Møller Holdings bestyrelsesformand Ane Uggla i en pressemeddelelse.

A.P. Møller Holding, der er holdingselskab for A.P. Møller Fondens aktier i børsnoterede A.P. Møller - Mærsk, blev stiftet i 2013.

Martin Gottlob var IR-chef i Danske Bank fra 2004-2013, hvor han skiftede til et job som chefanalytiker i A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Med Fondens stiftelse i 1953 ville skibsrederen sikre, at rederiet også fremover blev drevet i hans ånd, oplyser A.P. Møller Holding. I december 2013 stiftede fonden datterselskabet A.P. Møller Holding, og alle fondens aktier blev overført til det nye selskab.

Med stiftelsen af holdingselskabet ønskede A.P. Møller Fonden at "sikre og styrke sit aktive ejerskab, samt at udvide den finansielle fleksibilitet og det finansielle beredskab i den samlede koncern", lød det i 2013.

A.P. Møller Holding ejer omkring 41,51 procent af kapitalen og 51,09 procent af de stemmeberettigede aktier i A.P. Møller - Mærsk A/S.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip