Ny økologiaftale giver flere job i landdistrikterne

En ny aftale skal skabe mere natur, bedre miljø og klima samt job i landdistrikterne, og det glæder Økologisk Landsforening, Danmarks forening af økologisk landmænd, virksomheder og forbrugere.

Økologisk Landsforening roser aftalen, der er indgået mellem et flertal i Folketinget, for dens aktive brug af økologisk landbrug som redskab for bedre natur og grøn vækst i landområder.

Det giver nemlig mere økologi, lyder det fra foreningens formand, Per Kølster.

- Aftalen støtter de økologiske landmænd i at udvikle økologi og de økologiske gårde. Samtidig er det en invitation til, at flere lægger om til økologi, siger formanden i en pressemeddelelse.

Ifølge Per Kølster udnytter aftalen økologisk landbrug og de økologiske virksomheder til at skabe flere job og økonomisk liv i landområder og til at beskytte den danske natur og drikkevandsressourcer.

- Det vil give mere økologi i Danmark og flere danske økologiske varer til forbrugerne, som køber mere, end vi kan producere i øjeblikket, siger Per Kølster.

Blandt andet støtter aftalen investering i økologisk produktion med 170 millioner koner over tre år og 45 millioner kroner til udvikling af ny innovativ praksis i økologi.

- Aftalen giver os mulighed for at udvikle helt nye løsninger for dyrevelfærd, for mere natur på vores landbrug og for nye veje til omsorg for klimaet.

- Det kan være bedre hytter til kalve eller til smågrise i det fri, forbedring af jordens frugtbarhed eller nye muligheder for, at mad- og parkaffald kan blive ren økologisk gødning i markerne.

- Vi er slet ikke færdig med at udvikle økologisk landbrug til gavn for naturen, dyrene, klimaet og os alle sammen, siger Per Kølster.

I det samlede billede fordeler den politiske aftale knap fire milliarder inden for landbrugssektoren i perioden 2016 til 2018.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip