Ny øretæve sender AaB ud af Europa League

Med et klart 0-3-nederlag ude til Club Brugge torsdag aften er AaB ude af Europa League, og nordjyderne kunne godt have ønsket sig en bedre afsked end de to kampe mod belgierne, som ikke gjorde AaB meget ære.

Nederlaget på samlet 1-6 betyder afslutningen på en 12 kampe lang europæisk rundtur for de danske fodboldmestre, og det vil næppe være et helt skævt gæt, at det ikke er det sidste indtryk, 1/16-finalen, der bliver hængende.

Club Brugges 3-1-forspring fra den første kamp i Aalborg viste sig som ventet umuligt at gøre noget ved, og da belgierne tidligt bragte sig i spidsen i returkampen, var det hele slut, før det for alvor kom i gang.

AaB's træner, Kent Nielsen, havde ellers signaleret tro på den næsten umulige mission ved at stille med en start-11'er, der var tæt på den stærkest mulige.

Mestrene ville spille deres chance, om ikke andet så for at score nogle point til det skrantende danske Europa Cup-regnskab.

AaB åbnede da også fint med konsekvens i kontrastødene og en pæn hovedstødschance til Kenneth Emil Petersen, men det gik galt, da uret blot havde rundet 11 minutter.

Club Brugge viste igen, hvor effektivt og giftigt holdet kan spille, da Victor Vazquez tog et snu og veltimet løb ind bag AaB's forsvar, modtog bolden fra Lior Refaelov og prikkede den ind bag Nicolai Larsen til 1-0.

På overfladen ændrede målet ikke så meget, for de danske gæster skulle stadig lave tre mål, men hvis de havde hidset hinanden op til at tro på sensationen inden kampen, var den tidlige scoring gift for moralen.

Publikum frøs med anstand på det dyngvåde stadion i Vestflandern, og selv om nogle hundrede tilrejsende aalborgensere forsøgte at råbe lidt liv ind i det hele, manglede kampen helt elementært spænding.

Kent Nielsen skiftede kaptajn Rasmus Würtz ud kort inde i anden halvleg, måske som et tegn på, at selv træneren havde mistet troen på, at der var mere at hente i den kamp.

Kort efter scorede kæmpestore Obbi Oularé på et kvikt kontrastød til 2-0, og senere øgede Boli Bolingoli-Mbombo til 3-0 på en aften, hvor Club Brugge-spillerne ellers ikke så ud til bruge alle kræfterne.

Trods den sløje afslutning kan AaB se tilbage på en alt i alt vellykket europæisk indsats.

Mange af holdets unge spillere har vist, at de har talentet til at være med på europæisk niveau, men det står også klart, at det danske mesterhold har manglet evnen til at "sætte en prop i", når trykket blev for stort.

Om nogle år vil man især mindes 3-0-sejren over Dynamo Kiev, men fem udebanenederlag i træk og en målscore på 0-17 pynter ikke, når det hele skal evalueres.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip