Ny Portugal-træner er den ubekendte i Olsens ligning

Især på dansk grund har Danmark haft et godt tag på det ellers stærke portugisiske landshold under Morten Olsens ledelse.

To danske sejre og en uafgjort er det blevet til de tre gange, Portugal har været på besøg i Danmark i de senere år, og Olsen har generelt formået at lægge en slagkraftig taktik mod de iberiske teknikere.

Men usikkerheden er en smule større forud for tirsdagens EM-kvalifikationskamp i Parken, for Portugal stiller med en helt ny landstræner i form af Fernando Santos, som har afløst fyrede Paulo Bento.

- Det er en modstander, vi kender godt, men de har fået en ny landstræner. Hvad vil han? Han har hentet en del nye spillere ind, konstaterer Morten Olsen.

Santos har genindkaldt veltjente veteraner som midterforsvareren Ricardo Carvalho, midtbaneteknikeren Danny og den erfarne fløjspiller Ricardo Quaresma, der af forskellige årsager var blevet sorteret fra af den tidligere landstræner.

- Det er rutinerede folk, der har fået en chance for at forlænge landsholdskarrieren, og den vil de selvfølgelig forsøge at udnytte. De øjner en sidste slutrunde forude, og det må være ambitionen for dem.

- I gennemsnit er det portugisiske hold vel et par år ældre end vores og har noget mere erfaring. Vi har forsøgt at forberede spillerne på, hvem de kommer til at stå over for, siger Morten Olsen.

Trods usikkerheden om, hvordan Portugal griber tingene an under den nye chef, tør Olsen dog godt love, at der bliver bedre plads at spille på end i de seneste kampe mod Armenien og Albanien.

- Man kan ikke bare trykke på en knap og sige, at nu spiller vi en seværdig kamp. Der skal det andet hold også være med, og Portugal vil helt sikkert komme længere frem på banen, spår Olsen.

Danmark har fire point efter to kampe i EM-kvalifikationen. Portugal er uden point, men har kun spillet én kamp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip