Ny rapport afslører bekymrende overvejelse fra Putin

Skrevet af Emil Martesen

24/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny rapport afslører en bekymrende overvejelse fra den russiske diktator.

Mest læste i dag

Europas sikkerhedslag føles tyndere end nogensinde, og nu tegner et nyt skræmmescenarie sig på kontinentets geopolitiske landskab.

Ifølge en nylig rapport fra det britiske tænketank RUI, står Rusland på tærsklen til at udvide sit netværk af spioner over hele Europa. Dette træk, som kunne minde om kulissen i en amerikansk actionfilm fra 90'erne, er desværre en realitet, der truer med at forstærke den allerede spændte atmosfære mellem øst og vest.

Det skriver Dagens.com ifølge Italethi og Dagbladet.

Rapporten afslører, at Rusland ikke blot sigter mod at rekruttere flere spioner, men også at udnytte de massive flygtningestrømme, der er resultatet af invasionen af Ukraine, som et led i deres spionageaktiviteter.

Det nye kapitel i russisk efterretningstjeneste viser en tilpasning til en ny æra af politisk krigsførelse i Vesten, hvor grænserne mellem krig og fred synes at blive stadig mere flydende.

Den russiske efterretningstjeneste, inspireret af fortidens skikkelser som Josef Stalin, synes at trække på gamle metoder i et forsøg på at infiltrere og udøve indflydelse i Europa.

Og ifølge den russiske journalist Andrei Soldatov, har Putin set mod Stalin og hans infiltrationsteknikker som en kilde til inspiration. Dette antyder en tilbagevenden til en mere aggressiv og hævngerrig tilgang fra den russiske efterretningstjenestes side.

Rapporten, som bygger på dokumenter fra de russiske specialtjenester samt interviews med officielle organer i Ukraine og Europa, understreger Ruslands langsigtede fokus på at systematisere deres operationer mod Vesten.

Ved udgangen af 2022 indså supermagten behovet for at øge deres spionaktiviteter. Dette fremhæver en strategisk bestræbelse på at udvide sin indflydelse og efterretningskapaciteter på tværs af Europa.