Ny rapport afslører sjusk med statens lønudbetalinger

Skrevet af admin

01/11/2014

Mest læste i dag

Der er alt for meget sjusk i statens udbetalinger af bonusser, vederlag og honorarer til medarbejdere.

Rigsrevisionen har gransket en række af de største engangsudbetalinger fra staten til ansatte i 2013, og i mere end hver tredje undersøgte sag er der opdaget fejl og mangler, skriver Berlingske.

Særlig slemt står til på områder under Undervisningsministeriet, Uddannelsesministeriet og Skatteministeriet.

Rigsrevisorerne beskriver en sag, hvor en afdelingschef på en erhvervsskole blev honoreret med 1,3 millioner kroner for 4116 arbejdstimer i løbet af året. Det svarer til en arbejdsdag på 11,3 timer året rundt.

- Ingen kan jo arbejde 11,3 timer hver dag i alle årets 365 dage. Så vi må ind og undersøge, hvad pokker der er sket. Det er indlysende, at der er noget mærkeligt i den sag, siger Kasper Warrer, kontorchef i Undervisningsministeriet, til Berlingske.

Eksemplet er langt fra enestående.

En ministersekretær under daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fik sidste år udbetalt cirka 300.000 kroner for overarbejde, selv om sekretæren i forvejen fik et særligt tillæg på 100.000 kroner som kompensation for et vist merarbejde.

Rigsrevisionen fremhæver flere tilsvarende sager, hvor der er "manglende sparsommelighed ved lønadministration" i staten eller fundet "systematiske fejl" eller brud på statens regelsæt.

Ifølge uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) bliver der taget hånd om sjuskeriet.

- Jeg tager Rigsrevisionen konklusioner til efterretning. Der skal selvfølgelig være orden i lønudbetalingerne. Jeg føler mig overbevist om, at de konkrete initiativer, som vi i ministeriet sammen med Styrelsen for Videregående Uddannelser har iværksat, vil rette op på de fejl, som Rigsrevisionen har påpeget, siger hun til Berlingske.

/ritzau/