Ny skatteminister affejer kritik fra Løkke

Det er ganske enkelt ikke rigtigt, når Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen kritiserer den nye skatteminister, Benny Engelbrecht (S), for ikke at have interesseret sig for sit nye ansvarsområde.

Det mener hovedpersonen i hvert fald selv.

- Det kan godt være, at Lars Løkke Rasmussen ikke har bemærket, hvad jeg har gået og lavet siden 2007, men det må være hans udfordring og ikke min, siger Benny Engelbrecht, efter han tirsdag eftermiddag fik overdraget ministeriet fra Morten Østergaard (R).

Han var ikke engang nået til det rituelle besøg på Amalienborg, før han kunne se oppositionslederen kritisere ham på TV 2 News.

- Nu kommer der så endnu en ny minister, så må vi håbe, at han hanker op. Indtil videre har han jo ikke markeret sig her på Christiansborg som en, der er nævneværdigt interesseret i skattepolitik – endsige retssikkerhed. Men jeg håber da, at jeg bliver overrasket til den positive side, lød det ifølge Politiken fra Løkke.

Men Engelbrecht genopfrisker gerne for Venstre-formanden, hvad han har bedrevet på det skattepolitiske område.

- Jeg har siddet og arbejdet meget med erhvervsbeskatning og især de erhvervsdrivende fonde. Og jeg glæder mig over, at jeg kommer til at implementere den lov som skatteminister, forklarer ministeren.

Liberal Alliances Ole Birk Olesen er dog heller ikke imponeret.

Han har aldrig set Benny Engelbrecht til et skatteudvalgsmøde. Og selvom han ikke vil klandre den nye minister for sit fravær, da han har ikke har været Socialdemokraternes skatteordfører, så mener han, at den nye minister mangler ballast.

- Det er et teknisk svært område, og det ville derfor have være rigtig godt, hvis ministrene kunne nå at sætte sig ind i tingene eller havde en viden, der gjorde, at de ikke bliver kørt rundt af embedsmændene.

- Det ville have givet en fordel, hvis man havde vist interesse og var mødt op til møderne, men det har ikke været tilfældet med Benny Engelbrecht, siger Ole Birk Olesen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip