Ny tilsynsplan koster chefer jobbet i Sundhedsstyrelsen

Der er ændringer på vej i toppen af Sundhedsstyrelsens medarbejderstab.

Direktør Vagn Nielsen samt nu tidligere tilsynschef Anne Mette Dons bliver ikke en del af ændringerne på tilsynsområdet, som der mandag er blevet sendt en handlingsplan for til sundhedsminister Nick Hækkerup (S).

- Jeg har besluttet, der skal oprettes en direktørstilling med fokus på tilsyn, og i den forbindelse er Vagn Nielsens stilling som direktør blevet nedlagt.

- Og jeg kan bekræfte at Anne Mette Dons ikke arbejder i Sundhedsstyrelsen mere. Mere kan jeg ikke sige om de sager, siger Else Smith til Ritzau.

Anne Mette Dons var tidligere tilsynschef i Sundhedsstyrelsen og har været udsat for kritik efter en række sager om utilstrækkelige tilsyn.

Hun siger selv til Ritzau, at hun har indgået en fratrædelsesaftale med Sundhedsstyrelsen.

- Jeg vil sige, der har ikke været nogen anledning til at fyre mig. Det fremgår også meget tydeligt af Epso-rapportens resultater, hvis man læser den. Jeg har indgået en fratrædelsesaftale med Sundhedsstyrelsen, siger Anne Mette Dons.

Epso er den Europæiske Tilsynssammenslutning, som i 2013 gennemgik Sundhedsstyrelsens tilsyn med sundhedspersoner og -organisationer og kom med i alt 57 anbefalinger til forbedringer.

Det er blandt andet med afsæt i de anbefalinger, at Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en ny handlingsplan.

I alt foreslår Sundhedsstyrelsen 25 nye indsatser fordelt på ni områder, der skal sikre, at Sundhedsstyrelsen bliver bedre til at reagere, når patientsikkerheden er i fare.

/ritzau/