Ny trend på vej: Træn mens du arbejder

Det er kun et spørgsmål om tid, før vi vil se vandrende kontoransatte i Danmark.

Den amerikanske sundhedstrend "office treadmills" (kontorløbebånd, red.) vil nemlig være at finde herhjemme i løbet af få år, vurderer professor ved Centrum for Belastningsskadeforskning ved Universitetet i Gävle Svend Erik Mathiassen.

- Løbebånd er en klar trend i kontorlivet, og jeg spår, at det bliver endnu mere udbredt at finde på den slags tricks for at få folk til at røre sig mere på arbejdet, siger han til Avisen.dk.

Svend Erik Mathiassen er ekspert i arbejdsskader i bevægeapparatet og forsker i forebyggelse af skader på arbejdspladsen.

Konceptet med office treadmills er enkelt: Et løbebånd placeres under et højt skrivebord, og så kan medarbejderen selv justere, hvor højt tempoet skal være.

Der er store sundhedsgevinster at hente for den enkelte, siger Lars Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

- Der er noget at vinde ved metoden for medarbejdere, der ellers sidder stille på et kontor hele dagen, siger han til Avisen.dk.

Det er populært at bruge løbebåndet på kontorer i USA. Flere store virksomheder har allerede indført det, og arbejdet bliver påvirket positivt.

- Man kan lave næsten det samme arbejde, og samtidig er der nogle store sundhedsmæssige fordele for medarbejderne. Det er ikke sundt at sidde ned en hel arbejdsdag, siger Svend Erik Mathiassen til Avisen.dk.

Både fagforeninger og arbejdsgivere ser positivt på tiltag, der kan styrke de ansattes sundhed.

- Der er udfordringer i forhold til sundhed og andet på arbejdspladser, og hvis man kan forbinde arbejde og motion på den her måde, er det en ren win-win-situation, siger Rikke B. Ørum, chef for HR og Arbejdsmiljø hos Dansk Erhverv, til Avisen.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip