Ny undersøgelse: Homoseksuelle har flere psykiske problemer

Konklusionen er resultatet af en af de største undersøgelser af homoseksuelles vilkår i England, der nogensinde er foretaget. Det er forskere fra universitetet i Cambridge, der står bag undersøgelsen, skriver The Independent

Gennem deres undersøgelser fandt forskerne frem til, at 12 procent af de lesbiske kvinder, og 19 procent af de biseksuelle kvinder, oplevede mentale problemer. Til sammenligning var det kun seks procent af de heteroseksuelle kvinder, der oplevede samme problemer.

Læs også: Helle Thorning får fornem homo-pris

Hos mændene var tallene ikke meget mere opmuntrende. Af de homoseksuelle mænd, var der 11 procent, der oplevede mentale problemer, mens tallet for de biseksuelle mænd var 15 procent. De heteroseksuelle mænd lå, ligesom de heteroseksuelle kvinder, langt under procentmæssigt. Kun fem procent oplevede således at være plaget af mentale problemer.

De mentale problemer var desværre ikke det eneste problem, som undersøgelsen afdækkede. Hele 50 procent af de homo- og biseksuelle personer, havde dårlige oplevelser fra deres egne praktiserende læger.

Læs også: 8 ting kun personer med depression forstår

Ifølge rapporten, så skyldes de mentale problemer i høj grad den fjendtlighed, stigmatisering og diskrimination, som minoriteter møder i samfundet.

Undersøgelsen, der først blev bragt i Journal of General Internal Medicine, bygger på to millioner besvarelser fra engelsk patientundersøgelser fra 2010. Ud af disse to millioner besvarelser var der 27.000 af respondenterne, der beskrev sig selv som enten homoseksuel eller biseksuel. Dermed er undersøgelsen en af de største af sin slags.
 

 

Dagens Gossip