Ny verdensrekord: Besøgte 19 lande på et døgn

I søndags fuldendte de tre venner, Gunnar Garfors, 39, Tay-young Pak, 42, og Øyvind Djupvik, 38, en bemærkelsesværdig bedrift, da de i løbet af 24 timer kørte gennem det meste af Europa. Det skriver The Local.

Gunnar Garfors har, udover at være ny verdensrekordindehaver, også besøgt alle lande i verden, så han er en berejst herre.

Læs også: Danske Anders basker nordmands vanvids-rekord i Wordfeud

- Det var en fantastisk tur. Vi smadrede den gamle rekord med to ekstra lande, og vi er ekstremt tilfredse med indsatsen, sagde han selv efter rekorden en realitet.

De tre venners rejse begyndte på grænsen mellem Grækenland og Bulgarien lørdag ved midnat. Herfra kørte de gennem Makedonien, Kosovo, Serbien, Kroatien, Bosnien, Slovenien, Østrig, Ungarn, Slovakiet, Tjekkiet, Tyskland, Holland, Belgien, Luxembourg, Frankrig, Schweiz og til sidst Liechtenstein, hvor rejsen endte 24 timer senere.

Læs også: Tv-vært slår Guiness-verdensrekord

Øyvind Djupvik var den primære chauffør, mens Tay indtog rollen som soigneur, så han stod for forplejningen.

- Vi har ikke haft tid til at holde stille og spise, så Tay har sørget for slik, sandwiches og energidrik til os. Og vi har brugt de tomme dieseldunke til at lette blæretrykket i, siger Gunnar Garfors om turen, der indbragte de tre venner en verdensrekord efter noget af en køretur på det europæiske vejnet.