Nybagt dansk mester: Lidt urealistisk

Til tider er det tilfældigheder og held, som afgør cykelløb.

Søndag var det rå styrke og taktisk finesse, som gav den kun 22-årige Michael Valgren (Tinkoff-Saxo) sejren.

Den unge blonde kraftkarl er førsteårs professionel på Tinkoff-Saxo, og sportsdirektør Lars Michaelsen besluttede sammen med de mere rutinerede ryttere på holdet, at Valgren var en af dem, som skulle arbejde hårdt for holdet tidligt i løbet.

Det gjorde han. Og vandt alligevel.

- Jeg er superglad. Før DM havde jeg en drøm om at køre på podiet. Det gjorde jeg med tredjepladsen på enkeltstarten i torsdags - og så sejren i dag. Det er lidt urealistisk, siger Michael Valgren.

Den nykårede danske mester tog ret mange føringer i førergruppen fra 80 til 130 kilometers kørsel. Indtil Nicki Sørensen og Michael Mørkøv gav sportsdirektør Lars Michaelsen besked om, at unge Valgren var så stærk, at man måske skulle gemme ham lidt til senere.

- Lidt senere kom jeg til at sidde i anden gruppe, og da troede jeg, at sejren var væk. Men chancen opstod igen, og så greb jeg den, siger han om situationen.

Michael Valgren høstede stor international anerkendelse tidligere på sæsonen, da han blev nummer tre i etapeløbet Quatre Jours de Dunkerque efter et stærkt udbrud med den franske stjernerytter Sylvain Chavanel.

Tidligere har han i cykelsportskredse mest været kendt for to gange at have vundet U23-udgaven af forårsklassikeren Liege-Bastogne-Liege.

Nu venter et spændende løbsprogram med Post Danmark Rundt, World Tour-løbet i San Sebastian, etapeløb i Colorado og måske Vuelta á Espana.

- Jeg drømmer om at blive etapeløbsrytter, og hvis Bjarne Riis' drøm går i opfyldelse, så taber jeg mig nogle kilo, og så kan jeg også køre opad, siger han med et lille grin, og tilføjer, at Bjarne Riis har sagt, at han skal tabe fem kilo.

- Men jeg ved det ikke helt, for jeg har allerede tabt to, og han siger stadig, jeg skal tabe fem.

Michael Valgren kom alene til mål foran en mindre gruppe med Cult-rytteren Michael Carbel og den detroniserede mester Michael Mørkøv på anden- og tredjepladsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip